Sommer- og vinterdekk på nettet

By brattesider.no


Posted On 20 Jun 17 - 01:06:00Sommer- og vinterdekk på nettet

For veldig mange sjåfører er vår og høst ensbetydende med dekkskifte, ettersom kun de som bor i områder med mildt klima unnslipper dette halvårsritualet. I Norge er det lovpålagt å bruke vinterdekk når forholdene tilsier det – det vil si ved frost-, snø- eller isdekket veibane.

Vinterdekk har en gummi-sammensetning som er utformet for å fungere optimalt selv ved lave temperaturer. I tillegg er dekkprofilen tilpasset vinterforhold i form av store spor som samler opp snø. På denne måten kan dekket beholde kontakten med veien og dermed opprettholdes veigrepet. Det finnes to ulike typer vinterdekk; med og uten pigger. Selv om piggdekk er både unødvendig og forbudt i enkelte områder, er denne typen anbefalt spesielt for de som kjører mye på isete vinterføre.

Sommerdekk har imidlertid annen gummi-sammensetning som fryser ved kulde, og disse kan dermed ikke brukes ved lave temperaturer. Generelt sett er det lov å kjøre med sommerdekk mellom 2. påskedag og ut oktober, med mindre forholdene tilsier at man må benytte vinterdekk. Man må dessuten passe på å bytte ut sommerdekkene dersom de kommer ned på den minste tillatte mønsterdybden på 1,6 mm.

Det har blitt mer og mer vanlig å handle dekkene sine på nettet. Man får da normalt mer fordelaktige priser og et større utvalg enn det et dekkverksted kan tilby. Nordendekk.no tilbyr godkjente sommer- og vinterdekk og man kan bestille dekkene direkte hjem eller til et verksted i nærheten. Nordendekk samarbeider nemlig med mer enn 300 dekkverksteder over hele landet som kan utføre selve dekkskiftet. Dermed kan man enkelt bestille dekkene sine på nettet og få dem levert direkte til et utvalgt dekkverksteder.


messages.blogsearch

messages.blogcategories

NULL


0